• Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Platte netwerkkabels

Platte netwerkkabels

In deze categorie vind je al onze platte netwerkkabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Bekijk ook: Cat 6 kabelsCat 6a kabelsCat 7 kabelsCat 8 kabelsGekleurde kabelsKabels op rol

Actieve filters

Platte netwerkkabel nodig?

Je kent het wel: eigenlijk wil je de TV in een andere hoek, maar daar ligt de kabel helemaal niet. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de platte netwerkkabel. Deze kabel is zo plat dat je hem eenvoudig wegwerkt onder bijvoorbeeld je laminaatvloer, of achter de plint.

Een platte netwerkkabel doet qua snelheid en stabiliteit niet onder aan een gewone netwerkkabel. We hebben platte netwerkkabels die geschikt zijn tot wel 10.000 Mbit oftewel 10 Gbit!

Platte UTP kabel voor je computer?

Een platte internetkabel voldoet aan alle verwachtingen die je mag hebben van een netwerkkabel. Je kunt ze dus ook gewoon gebruiken voor je computer, TV, console, of ander netwerkapparaat. Let er wel op dat de keuze qua afscherming in een platte UTP kabel beperkter is dan bij gewone netwerkkabels. Afscherming kan handig zijn als er interferentie (storingen vanuit andere kabels op apparaten) optreedt.

Platte netwerkkabel en PoE

Omdat de aderparen in een platte kabel niet om elkaar gedraaid zijn is een platte netwerkkabel minder geschikt voor de combinatie netwerk + PoE. Voor een korte afstand en met een 100% koperen kern is dit echter geen probleem. Wil je een kabel gebruiken die langer is dan circa 7.5 meter, dan adviseren we toch om voor een normale netwerkkabel te gaan.