• Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

USB 2.0 kabels

USB 2.0 kabels

In deze categorie vind je al onze USB 2.0 kabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: USB A naar USB B USB A naar micro USB USB verlengkabels USB C kabels

Actieve filters

Wat is USB 2.0?

Dit is de verbeterde versie van zijn voorgangers USB 1.0 en USB 1.1. En hoewel USB 2.0 best modern klinkt is het al sinds 2000 op de markt. Deze ruim 20 jaar oude techniek voldoet echter nog prima voor eenvoudige apparaten zoals een printer, scanner, toetsenbord of muis. Ook kleine bestanden kun je met USB 2.0 prima op een USB stick zetten.

Zodra je grotere bestanden wilt verplaatsen, bijvoorbeeld naar een grote USB stick, of een externe harde schijf raden we toch het gebruik van USB 3 aan. De snelheid van USB 3 is namelijk minimaal 10 maal zo hoog als die van USB 2.0.

USB 2 kabels

USB 2 kabels kun je ook in een USB 3 aansluiting steken, maar je zult dan niet de optimale snelheid halen. Er zijn verschillende USB aansluitingen bij USB 2 kabels:

USB A - De standaard USB aansluiting zoals we die kennen van de computer.
USB B - Dit is de aansluiting die we voornamelijk kennen van printers en scanners.
Mini USB - Een kleine variant, vroeger veelal gebruikt bij smartphones en kleine USB apparaten.
Micro USB - Het kleine broertje van mini USB en tegenwoordig standaard bij veel smartphones.

Verschil met USB 3

Veel kabels en aansluitingen zijn bij USB 2 gelijk aan USB 3, er zijn echter twee verschillen:

USB B verschil

De USB B connector is bij USB 3 kabels vergroot en past daarom niet meer in een USB B 2.0 aansluiting. Deze vergroting was nodig om de extra pennetjes kwijt te kunnen voor een hogere dataoverdracht

Micro USB verschil

Ook de Micro USB stekker is groter geworden om de extra pennetjes kwijt te kunnen. Een USB 3 kabel gebruikt namelijk meer aders (draadjes) om een hogere snelheid te behalen.

Te weinig USB 2.0 poorten?

Heb je meer apparaten dan USB poorten? Dan kun je gerust een USB hub gebruiken. Je kunt op één USB poort maximaal 127 apparaten aansluiten. Je deelt de snelheid van één USB poort dan natuurlijk wel met alle aangesloten apparaten.

Wist je dat je gewoon een USB 3 hub kunt aansluiten op een USB 2 poort? Dit zorgt niet voor problemen, je haalt alleen niet de maximale snelheid van je USB 3 hub.

Bekijk al onze USB hubs hier

Hulp nodig met je USB kabel?

Weet je niet precies welke kabel je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste kabel. Je kunt ons bellen, maar bijvoorbeeld ook een foto van jouw aansluiting per e-mail sturen.