• Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Cat 6a kabels

Cat 6a kabels

In deze categorie vind je al onze Cat 6a netwerkkabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: Cat 6a 100% koper met afschermingCat 6a zonder afschermingWitte Cat 6a kabels

Actieve filters

Dit moet je weten over een Cat 6a netwerkkabel

Cat 6a is de opvolger van Cat 6 en kan over een afstand tot wel 100 meter een snelheid van 10.000 Mbit (10 Gbit) behalen. Daarnaast is de bandbreedte ten opzichte van zijn voorganger verdubbeld, namelijk van 250 Mhz naar 500 Mhz. Hierdoor kan nog meer data tegelijk verzonden en ontvangen worden.

Je kunt bij ons kiezen uit Cat 6a kabels met dubbele afscherming (S/FTP kabels) of zonder afscherming (U/UTP netwerkkabels). Wil je de kabel gebruiken bij hoge snelheden over enige afstand, dan adviseren wij eigenlijk altijd een afgeschermde kabel voor de beste prestaties.

Wanneer kies je een Cat 6a kabel?

Voor veel toepassingen is een Cat 6a kabel wellicht teveel van het goede, dan is het zonde om extra te betalen voor techniek die je toch niet gebruikt. Daarom is het goed om je in te lezen en daarna te beslissen of een Cat 6A kabel voldoet aan jouw wensen/eisen.

- Als snelheid écht belangrijk voor je is
Als een snelle verbinding belangrijk is, is een Cat 6a netwerkkabel waarschijnlijk een goede optie. De prijs is iets lager dan Cat 7, maar de snelheid van een Cat 6 kabel is wel vergelijkbaar.

- Als je rekening wilt houden met de toekomst
We gaan alleen maar meer data versturen, bestanden worden groter en we gaan steeds meer online doen. Het kan verstandig zijn om nu alvast een kabel te kiezen die niet alleen nu, maar ook in de (verre) toekomst aan die verwachting kan voldoen.

Is Cat 6a veel beter dan Cat 6?

Je kunt bij Cat 6 ook over een korte afstand een snelheid tot 10 Gbit halen, maar als dit echt belangrijk voor je is kun je beter een Cat 6a kabel kiezen. De meeste netwerkapparaten (modems/routers/computers/etc) hebben nog steeds een 1.000 Mbit aansluiting. Ook met een "gewone" Cat 6 kabel kun je hier heel goed grote bestanden mee versturen. Voor thuis- en kleinzakelijk gebruik zien we (mits 10 Gbit geen vereiste is) niet echt de meerwaarde van Cat 6a.

Voordelen van een Cat 6a kabel
 Cat 6a kabel heeft een snelheid tot wel 10 Gbit.
 Cat 6a is iets voordeliger dan Cat 7 netwerkkabel.
 Je kunt Cat 6a in verschillende types bestellen.
 Cat 6a is in de meeste thuis situaties ruim voldoende.
Nadelen van een Cat 6a kabel
 Cat 6a kabels zijn iets duurder dan Cat 6 kabels.
Cat 7 heeft een hogere bandbreedte en is qua prijs nagenoeg gelijk.
In de meeste situaties is een 10 Gbit verbinding niet nodig.