Filteren op

Kleur  

Kleur

Lengte  

Lengte

Connector A zijde  

Connector A zijde

Connector B zijde  

Connector B zijde

Type  

Type

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Optische kabels

Optische kabels

In deze categorie vind je al onze optische kabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: Toslink naar ToslinkToslink naar mini Toslink

Actieve filters

Optische kabel kopen?

De optische kabel wordt ook wel Toslink kabel genoemd. Dit type kabel wordt veel gebruik voor geluidsoverdracht tussen bijvoorbeeld TV's en audio apparatuur bij consumenten thuis. Bij een optische geluidskabel gaan geen elektrische stroompjes door de kabel zoals bij audiokabels, maar lichtsignalen. Het is in feite een soort glasgevel kabel. 

De verbinding via de optische kabel is hierdoor veel minder storingsgevoelig en geluid is vaak van betere kwaliteit. De elektromagnetische straling van bijvoorbeeld je luidsprekers of TV hebben geen invloed op het signaal dat door de optische kabel gaat.

Wanneer kies je voor een optische kabel?

Je kunt voor een Toslink kabel kiezen als je verzekert wilt zijn van de beste geluidskwaliteit die jouw apparaten kunnen verwerken. Dit komt omdat andere kabels en apparaten geen invloed hebben op het signaal via de optische kabel.

Een ander vaak gehoord motief is het gebrek aan HDMI aansluitingen. Via een HDMI kabel (ARC) kun je audio vanuit je TV naar bijvoorbeeld een soundbar brengen, maar bij te weinig HDMI aansluitingen kun je de audio ook optisch overbrengen naar bijvoorbeeld een soundbar.

Optische kabel extra gevoelig?

In een optische kabel zit een dunne kern glas. Dit is gewoon buigbaar en je hoeft bij normaal gebruik niet bang te zijn voor een kabelbreuk. Zorg er echter wel voor dat je jouw Toslink kabel niet onder spanning zet. Zorg dat er altijd voldoende ruimte is om bochten te maken en berg de extra lengte van een optische kabel netjes op zodat dit nergens blijft hangen.

Bestel jouw optische kabel bij Goedekabels.nl

We hebben alleen optische kabels van de hoogste kwaliteit in ons assortiment. Dat moet ook, want je wilt als veeleisende gebruiker natuurlijk alleen het beste voor jouw systeem. Veel kabels zijn uit voorraad leverbaar en dat betekent: Op werkdagen voor 17:00 besteld = morgen in huis. Past jouw optische kabel toch niet, of is hij bijvoorbeeld net te kort? Dan kun je hem gewoon binnen 30 dagen retour sturen. Als je Toslink kabel dan nog in nieuwstaat is krijg je gewoon het aankoopbedrag terug.