Filteren op

Aantal aansluitingen  

Aantal aansluitingen

Maximaal vermogen  

Maximaal vermogen

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

USB laders

USB laders

Actieve filters

Veilige USB lader kopen?

USB laders, vaak ook USB adapters genoemd vind je tegenwoordig overal. Niet zo gek natuurlijk, want veel apparaten kun je opladen met een USB kabel. Het laden met een USB lader beperkt zich al lang niet meer tot alleen je smartphone of tablet.

Helaas zijn veel USB laders niet veilig of zelfs schadelijk voor je apparatuur. Veel van deze laders vind je bijvoorbeeld in supermarkten, op de toonbank bij het pompstation of andere winkels met een breed assortiment. Veel winkeliers weten helemaal niet dat ze schadelijke USB laders verkopen.

Bij Goedekabels.nl verkopen we allen USB laders van hoge kwaliteit, die voldoen aan alle technische veiligheidseisen. Je kunt er dus vanuit gaan dat een lader die je bij ons aanschaft de juiste is.

USB C lader kopen?

De USB adapters die we al jaren kennen hebben altijd een USB A poort, de gewone USB poort. Sinds enkele jaren is er een alternatief: de USB C poort. Met een USB C lader kun je sneller laden door de overdracht van meer stroom tegelijkertijd. Dankzij deze modernde techniek kun je dus gebruik maken van de snellaadfunctie van je smartphoen of tablet, mits je apparaat deze heeft natuurlijk.

USB C snelladers zijn net zo veilig als gewone USB laders. Daarnaast zorgt de techniek in je smartphone of tablet er voor dat de batterij niet onnodig belast wordt en dat deze niet sneller slijt dan bij normaal laden.

Stroomsterkte van je USB lader

We hebben USB laders in verschillende stroomsterktes. Dit is de maximale stroom die per aansluiting (of verdeeld over de aansluitingen) geleverd kan worden. Een hogere stroomsterkte zorgt er voor dat een apparaat sneller kan laden, of dat je meerdere apparaten tegelijk kunt laden zonder vertraging.

Deze stroomsterkte wordt pas afgegeven als het aangesloten apparaat daar om vraagt. Een USB adapter met een hoge stroomsterkte is dus niet schadelijk voor een smartphone die niet snel kan laden. Een 20 watt adapter levert maximaal 20 watt en pas als het aangesloten apparaat (of de aangesloten apparaten) daar om vragen.

Kies de juiste smartphone kabel

Met alleen een USB lader kun je natuurlijk niets. Voor het opladen van een smartphone of tablet heb je ook een kabel nodig. Vaak zit er al eentje bij het apparaat zelf, maar een extra kabel is altijd handig. Het is belangrijk om de juiste kabel te kiezen. De aansluiting van smartphones verschillen, maar ook niet alle kabels zijn geschikt voor snelladen.

Bekijk hier onze smartphonekabels