Filteren op

Kleur  

Kleur

Aantal aansluitingen  

Aantal aansluitingen

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Stekkerdozen

Stekkerdozen

Actieve filters

Stekkerdoos nodig?

In moderne huizen vind je steeds meer stopcontacten, niet zo gek, want we gebruiken ook steeds meer apparaten met een stekker. En zelfs met veel stopcontacten in huis zijn het er op één plaats vaak te weinig. Daarom kun je een stekkerdoos gebruiken.

Met een goede stekkerdoos voeg je in een handomdraai 2 tot wel 10 extra aansluitingen toe. Daarnaast zijn er handige stekkerdozen met bijvoorbeeld USB poorten, handig als je ook apparaten hebt die je via USB kunt voeden of opladen. Je hebt dan geen losse USB lader nodig.

Veiligheid van een verdeeldoos

Stroom is helaas nog steeds één van de oorzaken van een brand. Werk daarom altijd veilig met producten van een goede kwaliteit. De stekkerdozen in onze webshop zijn allemaal geschikt voor een hoge belasting (tot wel 16 ampère). Wil je zeker weten dat het goed zit? Kies dan een stekkerdoos met overspanningsbeveiliging.

Steek de stekker van een stekkerdoos altijd rechtstreeks in het stopcontact. Een verdeeldoos in een andere verdeeldoos en alleen die in het stopcontact wordt, zeker voor apparaten met een hoog stroomverbruik, afgeraden.

Is de kabel van je stekkerdoos te lang? Rol deze dan niet op. Door het oprollen van een kabel ontstaat door de weerstand in de draden veel warmte, als deze warmte niet weg kan, kan het isolatiemateriaal smelten en ontstaat kortsluiting. Zorg altijd dat de warmte die in een kabel ontstaat weg kan.

Stekkerdoos met schakelaar

Je kunt bij ons kiezen uit een stekkerdoos zonder schakelaar, een stekkerdoos met één schakelaar voor alle aangesloten apparaten, of een stekkerdoos met een schakelaar per aansluiting. Met een schakelaar kun je, logisch natuurlijk, de stroom in- of uitschakelen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je niet wilt dat jouw TV, computer of ander apparaat continue van stroom wordt voorzien als je hem niet gebruikt.

Een stekkerdoos met een schakelaar per aansluiting is vooral handig bij het schakelen van aparte apparaten, bijvoorbeeld een beeldscherm, printer, computer en telefoonlader. Je kunt dan eenvoudig zelf kiezen welk apparaat stroom krijgt en welke niet.

Bijna alle apparaten gebruiken, zelfs als ze uitgeschakeld zijn, stroom. Met de schakelaar in de stekkerdoos voorkom je dat apparaten onnodig stroom verbruiken en je rekening dus onnodig hoog wordt. Daarnaast verlengt dit vaak de levensduur van je apparaten.

Stekkerdoos met USB

Steeds meer kleine apparaten kun je opladen of direct voeden met een USB kabel. Denk hierbij aan smartphones, of draadloze smartphone laders, maar ook LED verlichting of smart speakers. Je kunt natuurlijk een aparte USB lader gebruiken, maar een stekkerdoos met ingebouwde USB poorten is handiger en neemt minder ruimte in.

Omdat USB laders vaak net iets groter zijn dan een normale stekker kan het zijn dat je de aansluiting naar de lader niet kunt gebruiken. Als je een ingebouwde USB lader hebt, heb je geen last van dit probleem.