• Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

DVI kabels

DVI kabels

In deze categorie vind je al onze DVI kabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: DVI naar DVI kabelsDVI naar HDMI kabelsDVI naar VGA kabelsDisplayport naar DVI kabels

Actieve filters

DVI-D naar HDMI adapter

Handige adapter voor het aansluiten van een HDMI kabel op een DVI-D uitgang. Deze gold-plated adapter zorgt voor de beste signaaloverdracht.

Prijs € 3,69 Incl. BTW
Bekijk details
Op werkdagen vóór 16:00 besteld, volgende dag bezorgd

Wat is een DVI kabel?

DVI staat voor Digital Visual Interface en is de opvolger van VGA. Deze digitale verbinding tussen computer en beeldscherm kan hogere resoluties en een betere refresh rate aan. Daardoor zorgt DVI voor een scherper en vloeiender beeld dan VGA. Ook vandaag de dag worden veel computers en beeldschermen nog uitgerust met een DVI aansluiting. Om die reden bieden wij ook een breed assortiment DVI kabels aan.

Naast het digitale signaal kun je ook nog het analoge signaal voor je VGA aansluiting uit een DVI connector halen. Om die reden is het ook relatief eenvoudig om met een omvormer van DVI naar VGA een computer beeldscherm met VGA aan te sluiten. Deze handige oplossing is waarschijnlijk ook de reden waarom veel fabrikanten snel de overstap maakten naar DVI, de eindgebruiker kan immers zelf nog steeds kiezen wat hij aansluit.

Dankzij een goede codering van het digitale signaal is er nagenoeg geen signaalverlies in een DVI kabel en is de invloed van storingen van buitenaf ook minimaal. Hierdoor geeft een monitor aangesloten met een DVI kabel mooier en beter beeld.

Welke soorten DVI zijn er?

Er zijn verschillende soorten DVI. In de afbeelding zie je de 4 meest gebruikte aansluitingen. De twee aan de linkerzijde zijn DVI-I, bij deze is zowel een digitaal als een analoog signaal mogelijk. De twee aan de rechterzijde noemen we DVI-D, hierbij is alleen een digitaal signaal mogelijk.

Van boven naar beneden in de afbeelding zie je:

Linksboven: DVI-I dual link, maximale resolutie: 2560 x 1600
Linksonder: DVI-I single link, maximale resolutie: 1920 x 1080
Rechtsboven: DVI-D dual link, maximale resolutie: 2560 x 1600
Rechtsonder: DVI-D single link, maximale resolutie: 1920 x 1080

DVI aansluitingen

Omdat de aansluiting echt verschilt is he dus van belang dat je de juiste DVI kabel aanschaft voor jouw toepassing. Als je hier vragen over hebt kun je altijd een foto van jouw aansluiting naar ons mailen.

DVI naar HDMI

Het signaal van HDMI en DVI is beide digitaal. Je kunt onze DVI - HDMI kabels dus gebruiken om een DVI beeldscherm op een HDMI aansluiting aan te sluiten, maar andersom (een HDMI beeldscherm op een DVI aansluiting) kan ook. Er bestaan ook kleine converters die je tussen je kabel en de aansluiting kunt plaatsen, maar hierbij creëer je een extra punt waar signaalverlies kan optreden, daarom gaat onze voorkeur uit naar een HDMI - DVI kabel.

Displayport naar DVI

Je kunt onze Displayport - DVI kabel gebruiken om een DVI beeldscherm aan te sluiten op een displayport. Andersom werkt deze kabel helaas niet, je kunt dus niet een Displayport beeldscherm op een DVI aansluiting aansluiten. De kabel zorgt voor een storingsvrije overgang van displayport naar DVI.

Lengte van je DVI kabel

In de standaard normen staat geen maximale lengte voor een DVI kabel. Vaak wordt een lengte van maximaal 5 meter aangehouden bij een full HD resolutie. Bij een hogere resolutie wordt een kortere kabel aangeraden. Ons advies is om de kabel zo kort mogelijk te houden, het is zonde van de hogere aanschafprijs en het signaalverlies als je een veel te lange DVI kabel aanschaft.