Ophangbeugels

Ophangbeugels

Actieve filters

TV beugel nodig?

Je kunt een televisie natuurlijk gewoon neerzetten, maar vaak ziet ophangen er mooier uit. Om een TV op te hangen heb je een ophangbeugel nodig. Je kunt kiezen voor een beugel aan de muur (achter de TV) of een beugel aan het plafond.

VESA standaard

De meeste beeldschermen (televisies en monitoren) zijn voorzien van vier gaatjes aan de achterzijde. Deze gaatjes zijn op een standaard afstand van elkaar en geschikt voor de bevestiging aan een ophangbeugel. Dit noemen we de VESA. De Video Electronics Standards Association bestaat altijd uit de afkorting VESA gevolgd door een getal, bijvoorbeeld 75. Soms door twee getallen, bijvoorbeeld 200x300.

Als er slechts één getal staat betekend dit dat de bevestigingspunten achterin het beeldscherm even ver van elkaar afzitten in zowel de horizontale afstand als de verticale afstand. Je hebt dan een VESA beugel nodig die geschikt is voor die afmeting (bijvoorbeeld VESA 75).

Bij een notering met twee getallen (bijv. 200x300) betekend dit dat de horizontale bevestigingspunten 200 mm uit elkaar zitten en de verticale 300 mm. Dit komt vaak voor bij grotere TV's

Alle beugels in ons assortiment voldoen aan een VESA standaard. In de filters kun je eenvoudig kiezen welke standaard je nodig hebt zodat je enkel de beugels te zien krijgt die daar aan voldoen.

Monitorarm nodig?

Wil je jouw monitor of meerdere monitoren niet op het bureau zetten, maar ophangen? Dan kun je dit doen door een monitorbeugel te gebruiken. In ons assortiment vind je monitorbeugels voor één beeldscherm, maar ook voor meerdere beeldschermen.