Filteren op

Lengte  

Lengte

Afscherming  

Afscherming

Versie  

Versie

Ader  

Ader

Connector A zijde  

Connector A zijde

Connector B zijde  

Connector B zijde

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Buitenkabels

Buitenkabels

In deze categorie vind je al onze netwerkkabels voor buiten. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Bekijk ook: Cat 6 kabelsCat 6a kabelsCat 7 kabelsCat 8 kabelsGekleurde kabelsKabels op rol

Actieve filters

Netwerkkabel buiten nodig?

De meeste netwerkkabels zijn niet geschikt voor buitengebruik. Dat komt omdat de PVC mantel voorzien is van weekmakers. deze weekmakers zorgen er voor dat de kabel buigbaar en soepel blijft, maar vooral dat de mantel niet scheurt of breekt bij het buigen.

Deze weekmakers kunnen niet tegen UV straling. Zolang je ze binnen gebruikt is er dus niets aan de hand, maar buiten worden kabels blootgesteld aan het Nederlandse klimaat. Uiteindelijk zullen de weekmakers hard worden waardoor de PVC mantel dat ook wordt, op den duur zal de mantel in kleine stukjes afbreken.

Een netwerkkabel voor buiten is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor buiten. De mantel bij deze kabels is iets dikker, maar bovenal UV bestendig. Natuurlijk is de kabel ook geschikt voor alle andere weersomstandigheden zoals regen of vorst.

Lange UTP kabel voor buiten nodig?

Wij hebben standaard UTP kabels voor buiten tot wel 75 meter, maar een kortere kabel kan natuurlijk ook. Heb je een langere kabel nodig? Kies dan voor een rol netwerkkabel. Omdat vocht nogal invloed heeft op de stekkers en uiteindelijk dus op de kwaliteit van je netwerkverbinding raden we aan om kabels zoveel mogelijk uit één stuk te leggen, zonder onderbrekingen of koppelstukjes.

Newerk buitenkabel koppelen?

Ontkom je er niet aan om je kabels toch aan elkaar te koppelen? Zorg er dan voor dat je deze verbinding legt op een schone en vooral droge plaats. Voorkom dat vocht bij de stekker kan komen. Wij raden aan om dit in een lasdoos of gietmof te doen.

De verbinding omwikkelen met tape raden we sterk af. Ook tape is meestal niet UV bestendig, maar een bijkomend probleem is vaak dat het nét niet waterdicht is. Er sijpelt dus langzaam water naar binnen, maar vaak kan dit niet meer weg. Gevolg is dus ernstige corrosie in de aansluiting met alle gevolgen van dien.