Jack kabels

Jack kabels

In deze categorie vind je al onze audiokabels met jack aansluiting. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: 3.5 mm naar RCA3.5 mm jackJack adapters

Actieve filters

Jack kabel nodig?

Een jack aansluiting zit op bijna alle apparaten, denk hierbij aan smartphones, computers, televisies, radio's, maar ook bij muziekinstrumenten. We kennen de jack aansluiting ook wel als "koptelefoon aansluiting". Een jack aansluiting is er in verschillende afmetingen, maar de 3.5 mm jack aansluiting is wel de meest gebruikte.

Hoe herken je een jack aansluiting?

Bij de meeste apparaten is de jack aansluiting 3.5 mm groot, je herkend deze dan aan een gaatje van 3.5 mm met daarbij een koptelefoon icoontje. Computers hebben vaak ook een jack aansluiting voor een microfoon. Grotere apparaten (bijvoorbeeld versterkers) hebben soms een 6.35 mm jack aansluiting, maar het idee blijft gelijk.

Een jack stekker is een klein rond pennetje met daarop één of twee zwarte ringen. Je kunt aan de stekker ook herkennen of deze geschikt is voor stereo of mono audio. Een jack stekker met één ring en dus twee metalen delen is geschikt voor mono audio, officieel heet dit een TS (Tip Sleeve) stekker. Een stekker met twee ringen en dus drie metalen delen is geschikt voor stereo, dit heet officieel een TRS (Tip Ring Sleeve) stekker.

Heeft je jack stekker nog meer ringen? Dan is dit meestal een combinatie van geluid en microfoon, dit komt bijvoorbeeld bij smartphone oordopjes voor.

Jack verlengkabel

Soms je je audiokabel met jack aansluiting gewoon niet lang genoeg, je kunt deze dan eenvoudig verlengen met een jack verlengkabel. Deze verlengkabels zijn verkrijgbaar tot een lengte van wel 10 meter. Genoeg om door het hele huis je koptelefoon te kunnen blijven dragen zonder signaalverlies.

Jack te groot of te klein?

Er zijn drie officiële maten jack stekkers:

- 2.5 mm
- 3.5 mm
- 6.35 mm

Het signaal via deze aansluitingen is echter gelijk, alleen de stekker past niet. Om dit toch mogelijk te maken kun je kiezen voor een jack adapter. Met behulp van zo'n adapter sluit je dan een grotere of kleinere stekker aan op de koptelefoon uitgang van jouw apparaat.

Bekijk alle adapters

Andere aansluiting nodig?

Er zijn verschillende soorten aansluitingen met hetzelfde signaal op de markt. Je kunt bijvoorbeeld ook een RCA kabel (composiet kabel) nodig hebben voor jouw audio. Of een RCA naar jack kabel.