Filteren op

Kleur  

Kleur

Lengte  

Lengte

Versie  

Versie

Type  

Type

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Actieve filters

Kabels voor je computer

Bij de meeste mensen is de computer het apparaat met de meeste verschillende kabels. Niet zo gek, want je sluit er nogal wat op aan. Een kabel voor je printer, een netwerkkabel voor het internet en natuurlijk de kabel voor je beeldscherm. Bij ons vind je een ruim assortiment kabels voor je computer. Niet alleen voor de buitenkant, maar ook voor de binnenkant van je computer.

Stroomkabel voor je computer nodig?

Alle standaard desktop computers hebben een C14 aansluiting in de voeding. Hiervoor heb je een C13 kabel nodig. Je vind bij ons een ruim assortiment C13 kabels van verschillende lengtes en kleuren. Met onze kabels van hoge kwaliteit sluit je jouw computer veilig aan op het stopcontact. De C13 kabel beschikt standaard over randaarde (voor Nederland) en penaarde (voor België). Een geaarde computer is veiliger en gaat vaak langer mee.

Beelscherm op je computer aansluiten

Als je een normale computer hebt wil je natuurlijk ook de beelden zien. Dit doe je door een beeldscherm aan te sluiten. Er zijn verschillende manieren om een beeldscherm aan te sluiten, je hebt naast de voedingskabel ook een videokabel nodig, dat kan één van onderstaande zijn:

Displayport kabel

Displayport is een relatief nieuwe aansluiting voor beeldschermen. Je kunt hiermee beeldschermen met een hoge resolutie aansluiten op je computer. Er zijn verschillende versies van de displayport. Op de pagina met alle displayport kabels lees je er alles over. Heb je vragen over de displayport kabel, neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk alle Displayport kabels

HDMI kabel

HDMI is vooral bekend van de televisie en het aansluiten van bijvoorbeeld de DVD speler of TV ontvanger. HDMI is echter ook zeer geschikt voor het aansluiten van een beeldscherm. HDMI heeft een bijkomend voordeel ten opzichte van DVI: je kunt ook audio via dezelfde kabel versturen. Een beeldscherm met ingebouwde luidsprekers hoeft zo geen extra audio kabel te hebben.

Bekijk alle HDMI kabels

DVI kabel

DVI is de opvolger van VGA en de eerste kabel voor het versturen van een digitaal signaal naar jouw monitor. Hiermee heb je beter beeld en een hogere resolutie. Er zijn verschillende soorten DVI kabels, daarom lees je er alles over op de pagina met al onze DVI kabels. Heb je vragen over het kiezen van de juiste kabel, neem dan gerust contact met onze klantenservice op!

Bekijk alle DVI kabels

VGA kabel

VGA is misschien wel de bekendste kabel voor het aansluiten van een monitor. Niet zo gek, want hij bestaat ook al enorm lang. Het signaal via een VGA kabel is echter analoog en daardoor gevoelig voor storingen en slechte verbindingen. We kennen allemaal wel de rare kleuren op het beeldscherm als de stekker er even niet goed in zit. Ondanks zijn leeftijd wordt VGA nog veel gebruikt en daarom vind je bij ons nog steeds de gewenste kabels.

Bekijk alle VGA kabels

Soms heeft je computer meerdere mogelijkheden voor het aansluiten van een beeldscherm. Als jouw beeldscherm ook meerdere mogelijkheden heeft kun je het beste de modernste techniek kiezen. In het lijstje hierboven is dat van boven naar beneden. Het beste beeld heb je met een displayport kabel, daarna met een HDMI kabel dan een DVI kabel en als je geen andere optie hebt kun je kiezen voor een VGA kabel.

Internet op je computer?

Om internet op je computer te krijgen heb je twee mogelijkheden, namelijk: draadloos of via een kabel. Voor een draadloze verbinding heb je wifi nodig, maar voor een bekabelde verbinding een netwerkkabel. In ons assortiment vind je veel verschillende netwerkkabels. Geschikt voor verschillende snelheden en voorzien van afscherming of juist niet. Een afgeschermde netwerkkabel voorkomt storingen van buitenaf, maar als je deze niet hebt kun je ook gewoon een UTP kabel zonder afscherming kiezen.

De bekendste: USB kabels

De bekendste kabel bij een computer is wellicht de USB kabel. Een kabel die tegelijkertijd eigenlijk ook alleen onder zijn officiele naam door het leven gaat. Er zijn inmiddels verschillende USB versies met ieder een eigen snelheid. Daarnaast kun je kiezen tussen USB A kabels, USB B kabels, USB C kabels, mini USB en micro USB. Gelukkig vind je in ons ruime assortiment eigenlijk altijd wat je zoekt.

Wil je jouw smartphone of tablet op je computer aansluiten? Kies dan een USB smartphone kabel. We hebben kabels waarmee je alleen kunt opladen, maar ook kabels voor zowel dataoverdracht als voeding.

Interne kabels voor je computer

Je computer heeft niet alleen aan de buitenzijde kabels nodig. Ook in de computer vind je er een hoop. Interne kabels worden gebruikt voor het verbinden van alle componenten, meestal met het moederbord. Om je computer uit te breiden kan het zijn dat je extra interne kabels nodig hebt, daarom hebben wij de volgende producten voor je:

S-ATA kabels

S-ATA is een kabel voor de snelle overdracht van gegevens, S-ATA kabels worden voornamelijk gebruikte voor harde schijven (en SSD's), maar ook je DVD speler en brander hebben vaak een S-ATA aansluiting. Er zijn verschillende soorten S-ATA, de nieuwste versie heeft natuurlijk de hoogste overdrachtssnelheid. 

Bekijk alle S-ATA kabels

Interne voeding

Je computer is voorzien van een voeding. Deze voeding voorziet bijna alle componenten in je computer rechtstreeks van stroom. Je kunt hierbij denken aan het moederbord, de harde schijf, de DVD speler. Ook veel video kaarten hebben tegenwoordig een eigen voedingskabel. In ons assortiment vind je de voedingskabel die jij nodig hebt.

Bekijk alle interne voedings kabels

Intern naar extern

Achterop je computer zitten een hoop aansluitingen. Soms zitten ze ook nog voorop of bovenop. Veel aansluitingen aan de achterzijde zitten op het moederbord, denk daarbij aan USB, netwerk, HDMI, etc. Het kan natuurlijk zijn dat een deel van die aansluitingen (ook) op een aparte insteekkaart zitten (bijvoorbeeld een videokaart).

De fabrikant van het moederbord moet zich houden aan standaard afmetingen aan de achterzijde, daarom passen niet alle aansluitingen daar op. Om die reden kun je vaak aan de binnenzijde meer aansluiten dan je denkt. Ook de USB en eventueel audio aansluitingen op de voorzijde van je computer zijn op deze manier aangesloten.

Je kunt vaak eenvoudig en relatief goedkoop extra USB poorten toevoegen door deze intern aan te sluiten en in een vrije PCI poort achterin je kast te steken.

Bekijk alle intern naar extern kabels

 

 

Alle kabels voor je computer bij Goedekabels.nl