Videobaluns

Videobaluns

In deze categorie vind je al onze videobaluns. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste videobalun niet kunt vinden.

Bekijk ook: Camerabewaking kabelsBNC kabels

Actieve filters

Waarvoor is een videobalun?

Een videobalun wordt voornamelijk toegepast bij de installatie van camerabewaking. Een videobalun heeft een BNC aansluiting aan de ene zijde, soms gecombineerd met een voedingsstekker en/of audio stekker. Aan de andere zijde zit een RJ45 netwerkaansluiting. Je sluit hierop een netwerkkabel aan zodat je video en voeding/geluid via een netwerkkabel naar de andere videobalun kunt brengen. 

Alleen per paar te gebruiken

Je kunt videobaluns alleen per paar gebruiken, je moet altijd twee baluns van hetzelfde type hebben om defecten aan je apparatuur te voorkomen. Een videobalun verandert niets aan het signaal of de manier waarop dit je apparaat in gaat. Het zorgt er alleen voor dat je video, voeding en/of geluid via een UTP kabel naar een ander punt kunt brengen. Op die tweede punt sluit je de netwerkkabel weer aan op een videobalun van hetzelfde type.

Uiteindelijk krijg je op deze manier aan beide zijden van de netwerkkabel een BNC aansluiting. Met een videobalun bereik je ongeveer hetzelfde als met een camerabewaking kabel met BNC aansluitingen.

Video balun niet voor aansluiting op een netwerk

Je kunt met een video balun geen camera's op een netwerk of IP camera recorder aansluiten. Je kunt deze alleen per setje gebruiken zodat je aan beide zijden een BNC stekker hebt voor de videooverdracht.