Filteren op

Kleur  

Kleur

Lengte  

Lengte

Afscherming  

Afscherming

Versie  

Versie

Ader  

Ader

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Kabels op rol

Kabels op rol

In deze categorie vind je al onze netwerkkabels op rol. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Bekijk ook: RJ45 stekkersNetwerk gereedschapCat 6 kabels

Actieve filters

Netwerkkabel op rol handig?

Naast de standaard lengtes (0.25 meter t/m 50 meter) in onze webshop hebben we ook een ruim assortiment netwerkkabel op rol. In tegenstelling tot de standaard patchkabels zitten er geen connectoren aan netwerkkabel op rol. Deze stekkers moet je er zelf nog aan zetten.

Het handige van netwerkkabel op rol is het aanleggen. Je kunt deze precies op lengte afknippen en het doorvoeren door gaten gaat handiger omdat er nog geen connectoren aan de kabel zitten. Dit voorkomt ook beschadigingen van en vuil in de connectoren.

Gereedschap nodig

Voor het vastzetten van de connectoren heb je wel gereedschap nodig. Een RJ45 krimptang zorgt er voor dat jouw stekkers goed vast zitten en verbinding maken. Om er zeker van te zijn dat de kabel goed werkt kun je ook een UTP tester gebruiken voordat je apparatuur aansluit.

Verschillende soorten kabel op rol

Je kunt bij ons kiezen uit netwerkkabels van verschillende categorieën en types. We hebben Cat 5 kabel op rol, maar ook Cat 6, Cat 6a en Cat 7 kabel op rol. Daarnaast hebben we afgeschermde netwerkkabel op rol, of gewoon UTP kabel. Gebruik de filters om snel de producten te zien die aan jouw wensen voldoen, of neem contact met ons op als we je verder kunnen helpen.

Kies de juiste categorie kabel

Afhankelijk van de gewenste snelheid en andere specificaties is het goed om te kijken welke categorie netwerkkabel op rol je nodig hebt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende categorieën (Cat 5e, Cat 6, Cat 7 en Cat 8 kabel op rol).

Categorie Snelheid Bandbreedte
CAT 5e 1 Gbit 100 Mhz
CAT 6 1 Gbit 250 Mhz
CAT 7 10 Gbit 600 Mhz
CAT 8 40 Gbit 2000 Mhz

Kies de juiste kern in je kabel

Veel soorten netwerkkabel op rol zijn leverbaar met soepele kern (stranded in het Engels), of met stugge kern (solid in het Engels). Ieder type heeft voor- en nadelen. Het leggen van een kabel met soepele kern is soms makkelijker, de kabel buigt makkelijker (waarbij de aders minder snel breken), een nadeel van soepele kabel is dat het vastzetten van de stekkertjes soms iets lastiger is. Bij stugge kabel is dit precies andersom.