• Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

HDMI kabels

HDMI kabels

In deze categorie vind je al onze HDMI kabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: HDMI 1.4 kabelsHDMI 2.0 kabelsHDMI 2.1 kabelsHDMI verleng kabelsHDMI verloopkabels

Actieve filters

DVI-D naar HDMI adapter

Handige adapter voor het aansluiten van een HDMI kabel op een DVI-D uitgang. Deze gold-plated adapter zorgt voor de beste signaaloverdracht.

Prijs € 3,69 Incl. BTW
Bekijk details
Op werkdagen vóór 16:00 besteld, volgende dag bezorgd

USB C naar HDMI adapter

Deze USB C adapter maakt het mogelijk om een extra beeldscherm met HDMI aan te sluiten op jouw computer of laptop. De maximale resolutie van deze adapter is 4K ultra HD.

Prijs € 32,49 Incl. BTW
Bekijk details
Op werkdagen vóór 16:00 besteld, volgende dag bezorgd

Zo kies je de juiste HDMI kabels

We begrijpen het heel goed als je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel soorten HDMI kabels dat de juiste kiezen bijna onmogelijk lijkt. Daarom begeleiden we je stap voor stap door de opties zodat je toch de juiste kabel kunt kiezen. Heb je alsnog vragen, of wil je ons liever aan het begin van je zoektocht naar de juiste HDMI kabel een paar vragen stellen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is HDMI

Wellicht is het goed om met deze vraag te beginnen, zodat je zeker weet dat je een HDMI kabel zoekt. HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. HDMI is dus niet alleen geschikt voor video, maar bijvoorbeeld ook voor audio. HDMI wordt vooral gebruikt om TV's/beeldschermen te verbinden met computers, DVD speler, Blueray spelers, Media spelers, etc. Je plaatst een HDMI kabel dus tussen twee apparaten met een HDMI aansluiting.

Welke soorten HDMI kabels zijn er

Een "normale" HDMI  aansluiting noemen we HDMI A, dit is de circa 2 cm brede HDMI stekker die in de meeste apparaten zit. Een HDMI A kabel heeft 19 aders (draadjes). Behalve de gewone HDMI A kabel bestaat er ook Mini HDMI (HDMI C) en micro HDMI (HDMI D. HDMI B bestaat uit 29 aders en wordt enkel in de professionele filmindustrie gebruikt. HDMI B kabels hebben we niet.

Welke types HDMI zijn er?

Om het nog lastiger voor je te maken zijn er ook nog verschillende HDMI types. Het type kabel bepaald de maximale resolutie en refresh rate (verversingssnelheid).

Type kabel Refresh rate Resolutie Bandbreedte
HDMI 1.4 30 Hz
144 Hz
4K
1080p
10.2 Gbit
HDMI 2.0 60 Hz
144 Hz
4K
1080P
18 Gbit
HDMI 2.1 60 Hz
120 Hz
8K
4K
48 Gbit


Je kunt een hoger HDMI type wel gebruiken voor een lagere resolutie (bijvoorbeeld een HDMI 2.1 kabel voor een 1080p TV), maar niet andersom. Daarnaast kan het verstandig zijn om rekening te houden met de toekomst. Wat je nu niet nodig hebt kun je over 1 of 2 jaar wel nodig hebben. Het zou zonde zijn als je dan een nieuwe kabel moet kopen.

HDMI kabel geschikt voor 8K video

Wil je echt voorbereid zijn op de toekomst? Kies dan een HDMI 2.1 kabel. Dit is het nieuwste type kabel en geschikt voor 8K video met een verversingssnelheid van 120 Hz. Je kunt natuurlijk ook lagere resoluties via deze HDMI kabel versturen. In ons assortiment vind je diverse HDMI 2.1 kabels in verschillende lengtes.

Lengte van je HDMI kabel

Bij een hoge resolutie en refreshrate is het belangrijk dat je kabel niet te lang is. Er is geen standaard die bepaald hoe lang je kabel mag zijn, maar voor alle soorten HDMI geldt: hoe langer de kabel, hoe groter het signaalverlies. Dat signaalverlies is tot enkele meters niet zichtbaar, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Bij langere kabels (10 meter of meer) is het belangrijk om de kabel niet langs andere storingsbronnen te leggen. 

Ons advies is: kies een kabel die dichtbij de door jou benodigde lengte komt. De extra lengte is zonde van de hogere aanschafprijs, maar kan ook nog eens vervelend uitpakken als je jouw HDMI kabel de maximale prestaties wilt laten halen.

HDMI naar DVI / DVI naar HDMI?

Het signaal van DVI en HDMI is nagenoeg gelijk. Je kunt dus gebruik maken van een DVI - HDMI kabel om jouw HDMI beeldscherm op een DVI poort aan te sluiten. Andersom werkt ook, jouw DVI beeldscherm kun je ook eenvoudig op een HDMI poort aansluiten met onze HDMI-DVI kabels.

Witte HDMI kabel nodig?

Vind je zo'n zwarte HDMI kabel ook niet echt mooi? Wij hebben witte HDMI kabels die je veel eenvoudiger wegwerkt. Dankzij de lichtere kleur vallen witte HDMI kabels veel minder op als ze van je TV naar de TV kast lopen. Onze tip: gebruik ook een witte voedingskabel voor je TV, zo is alles netjes weggewerkt.

Jouw HDMI kabel morgen al in huis?

Bestel je je HDMI kabel op werkdagen voor 17:00 in onze webshop en is de kabel van jouw keuze op voorraad? Dan versturen we hem diezelfde dag nog en ontvang je hem de volgende dag al in huis. Precies op tijd voor die romantische filmavond met je partner. Blijkt na aankomst dat de kabel toch net te kort is? Verpak hem dan weer netjes, je mag bij ons tot 30 dagen na ontvangst retourneren. Je kunt dan kiezen om een langere HDMI kabel te bestellen, of om het aankoopbedrag terug te krijgen.

HDMI kabels