Filteren op

Kleur  

Kleur

Lengte  

Lengte

Connector A zijde  

Connector A zijde

Connector B zijde  

Connector B zijde

Type  

Type

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Actieve filters

Bnc kabel nodig?

In onze webshop vind je een ruim assortiment BNC kabels, BNC naar RCA kabels, BNC splitters en koppelstukjes en video baluns met een BNC aansluiting. BNC is een veelgebruikte aansluiting bij bewakingscamera's en aanverwante apparatuur zoals recorders of omvormers. BNC wordt echter ook wel gebruikt voor antennes, testapparatuur en radiocommunicatie.

Wat is een BNC aansluiting?

BNC betekent "Bayonet Neill Concelman" en is daarmee vernoemd naar de ontwikkelaar. Een BNC stekker is geschikt om op coaxkabel te plaatsen en wordt daardoor voornamelijk gebruikt voor audio en video toepassingen. Groot voordeel van de BNC connector is het vastzetten d.m.v. de bayonet sluiting. Zodra je de connector in het apparaat gestoken hebt vergrendel je deze door de buitenzijde een kwartslag te draaien. Dit voorkomt storingen in de signaaloverdracht en beschadigingen aan kabels en apparatuur.

Bij BNC verbind je een mannelijke aansluiting altijd met een vrouwelijke aansluiting. Doorgaans bevind de vrouwelijke aansluiting zich op de apparatuur en heeft de BNC kabel een mannelijke aansluiting.

Beveiligingscamera's aansluiten met BNC kabel

Bij analoge, maar ook HD-CVI, HD-TVI en AHD camera's wordt bijna altijd een BNC aansluiting gebruikt. Dankzij de stabiele overdracht van signalen en de goede connectie van de stekkers is de BNC kabel een veilige keuze voor deze toepassing. Bijna alle beveiligingsapparatuur heeft een vrouwelijke BNC aansluiting, daarom heb je een BNC kabel nodig met een mannelijke aansluiting.

Via een BNC kabel kun je alleen videosignaal ontvangen, als je ook stroom naar jouw bewakingscamera wilt brengen kun je daarvoor een "combikabel" gebruiken. Dit is een combinatie van een BNC aansluiting en een stroom stekker. Deze kabels vind je bij onze camerabewaking kabels.

Bekijk de camerabewaking kabels

BNC koppelen of splitsen

Je kunt meerdere BNC kabels aan elkaar koppelen om ze te verlengen, hiervoor heb je wel een koppelstukje nodig. Wil je het signaal splitsen (mits de bron dit toelaat natuurlijk)? Dan kun je daarvoor een BNC splitter gebruiken.

Bekijk alle BNC koppelstukjes en splitters

Als je op zoek bent naar verloopstukjes voor jouw BNC kabel hoef je gelukkig niet verder te zoeken. In onze webshop vind je een assortiment verloopstukjes van BNC naar RCA en andersom. Hiermee verander je zonder signaalverlies de aansluiting op jouw BNC kabel of apparaat. Als je vooraf al weet dat je een kabel nodig hebt met twee verschillende aansluitingen kun je beter direct voor een BNC naar RCA kabel gaan. Je hoeft dan geen extra verloopstukje te plaatsen en dit ziet er weer iets netter uit.

Bekijk alle BNC verloopstukjes Bekijk alle BNC naar RCA kabels

Hulp nodig bij het kiezen?

Kunnen we je helpen bij het maken van de juiste keuze? Neem dan gerust contact met ons op. Onze productexperts helpen je graag verder. Je kunt ons ook altijd een aantal foto's per e-mail sturen, we weten dan meestal direct welke aansluiting jouw apparaat heeft en welke BNC kabel je hiervoor nodig hebt.

BNC kabels