USB sticks

USB sticks

In deze categorie vind je al onze USB sticks. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste USB stick niet kunt vinden.

Actieve filters

USB stick kopen

Een USB stick is het perfecte middel om snel en eenvoudig een back-up te maken of gegevens mee te nemen van de ene naar de andere computer. Een USB stick wordt ook vaak gebruikt voor het maken van back-ups of het uitdelen van digitale bestanden.

Aansluiting van je USB stick

We hebben USB sticks met een USB A aansluiting, dit is de standaard aansluiting zoals we die al ruim 20 jaar kennen. Deze USB aansluiting vindt je op bijna alle computers en laptops, maar ook in auto's, op je TV en op je mediaspeler. Naast de USB A aansluiting hebben we ook USB C sticks. Deze modernere USB aansluiting vind je vooral op nieuwe laptop's en computers. Een USB C aansluiting is vaak sneller dan een USB A aansluiting. Wil je écht zeker weten dat je jouw USB stick overal kunt gebruiken? Kies dan een USB stick met zowel USB A als USB C.

Back-up op een USB stick

We maken vaak veel te weinig back-ups, want "dat komt later wel". Een back-up op een USB stick is een relatief makkelijke en eenvoudige manier van het veilig opslaan van je gegevens. Onze tip: Gebruik twee USB sticks en bewaar deze op verschillende plaatsen, bij voorkeur zelfs in verschillende huizen. Je wilt toch ook dat jouw dierbare foto's bij brand of waterschade nog te redden zijn.

Hoeveel GB USB stick?

De opslagcapaciteit van een USB stick wordt weergegeven in GB (GigaByte). Één GB is gelijk aan 1024 MB (MegaByte). Hoe meer GB een USB stick heeft, hoe meer bestanden je kunt opslaan op deze USB stick. Voor eenvoudige toepassingen voldoet een USB stick van 16 GB meestal wel. Maar als je veel films foto's of grote bestanden wilt opslaan kun je beter een grotere USB stick nemen.

USB stick in de auto

De meeste moderne auto's zijn uitgevoerd met een USB poort. Je kunt deze natuurlijk gebruiken om je smartphone op te laden, maar vaak kun je ook een USB stick met muziek insteken. Deze muziek speel je vervolgens af via het multimedia systeem van je auto. Het gebruik van een USB stick in de auto is zeer handig, je hoeft immers geen gevoelige CD's meer mee te nemen en het toevoegen van muziek is extra makkelijk. Alle USB sticks in onze webshop kun je gebruiken voor deze toepassing, mits jouw auto het afspelen van muziek vanaf een USB stick ondersteund natuurlijk.

USB sticks bij Goedekabels.nl