Filteren op

Connector A zijde  

Connector A zijde

Versie  

Versie

Aantal aansluitingen  

Aantal aansluitingen

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

USB hubs

USB hubs

In deze categorie vind je al onze USB hubs. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste USB hub niet kunt vinden.

Snel filteren: USB 2.0 hubsUSB 3.0 hubsUSB C hubsUSB hubs met eigen voeding

Actieve filters

Wat kun je met een USB hub?

Een USB hub, of USB splitter zorgt er voor dat je meerdere USB apparaten kunt aansluiten op één USB poort van je computer. Een USB hub is vaak voorzien van 4 tot 8 USB poorten, daardoor heb je in de praktijk 3 tot 7 extra USB poorten.

Welke apparaten sluit je aan op een USB hub

Je kunt in principe alle apparaten met een USB kabel aansluiten op een USB hub. Het is echter wel zo dat al deze apparaten de snelheid van de USB poort op de computer delen. Wij raden je dus aan om vooral apparaten met een lage doorvoersnelheid aan te sluiten op een USB hub zodat je apparaten die meer snelheid nodig hebben direct op een USB poort van je computer kunt aansluiten. Een voorbeeld van apparaten die niet veel snelheid nodig hebben:

- Toetsenbord
- Muis
- Printer
- Scanner
- Webcam

Je kunt natuurlijk gerust één apparaat waarvoor je wel een hoge snelheid nodig hebt aansluiten, bijvoorbeeld een externe harde schijf. Als de andere apparaten nagenoeg geen snelheid verbruiken gaat het meeste alsnog naar de externe harde schijf.

Maximale stroom per USB poort

Een USB 2.0 poort heeft een maximale stroomsterkte van 500 mA, bij USB 3.0 is dit verhoogt naar 900 mA en bij nieuwere versies is dit 2000 mA. Apparaten zoals een printer hebben een eigen voeding en gebruiken dus nagenoeg geen stroom van de USB poort. Bij een toetsenbord met verlichting of een externe harde schijf is dit anders. Ook de USB hub zelf gebruikt een klein beetje stroom.

USB hub zonder eigen voeding

Bij een USB hub zonder eigen voeding komt zowel de voeding van de hub als de voeding van de aangesloten apparaten van de computer. Je dient hier dus rekening mee te houden bij het aansluiten van veeleisende apparaten op je USB hub. De maximale stroomsterkte van één USB poort wordt dus verdeeld over alle aangesloten apparaten.

USB hub met eigen voeding

Als je zeker wilt zijn van een goede voeding van alle aangesloten apparaten kun je kiezen voor een USB hub met voeding. Deze gebruikt enkel de USB poort van de computer voor dataoverdracht en gebruikt zijn eigen voeding voor het voedden van de apparaten die zijn aangesloten op de USB hub.

USB 2 of USB 3 hub?

USB hubs van een hogere versie kun je ook aansluiten op een lagere versie en andersom. Je kunt een USB 3 hub dus prima aansluiten op een USB 2 poort. De snelheid blijft dan gelijk aan die van de USB poort op de computer. Wil je een USB 2.0 hub aansluiten op een USB 3 poort? Dan is dit enkel nadelig voor de snelheid van de verbinding. De werking is verder gelijk, alleen de USB hub werkt op een lagere snelheid dan een USB 3 hub.

USB C hub kopen

Als jouw laptop slechts enkele USB C aansluitingen heeft kan dit natuurlijk te weinig zijn voor alle apparaten die je wilt aansluiten. Daarnaast kan het heel vervelend zijn om elke keer als je weggaat alle kabels te verwijderen en bij terugkomst alle kabels weer te verbinden. Met een USB C hub heb je aan één USB C aansluiting op je laptop voldoende om al je apparaten aan te sluiten. En dankzij de hoge snelheid van de USB C aansluiting merk je bijna nooit dat de apparaten slechts één poort delen.

Veilig je USB hub bij Goedekabels.nl bestellen

Als je een keuze hebt gemaakt kun je dit product eenvoudig in het winkelmandje plaatsen. Daarna kun je jouw USB hub veilig afrekenen op de gewenste manier, zowel vooraf als achteraf. Als je de USB hub eenmaal in huis hebt mag je deze gerust proberen, bevalt het product niet? Verpak hem dan weer netjes, je hebt namelijk 30 dagen om hem retour te sturen naar ons. Als het product in nieuwstaat verkeerd krijg je natuurlijk het aankoopbedrag gewoon van ons terug.

USB hubs