• Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Cat 7 kabels

Cat 7 kabels

In deze categorie vind je al onze Cat 5e netwerkkabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: Witte Cat 7 kabelsZwarte Cat 7 kabelsGrijze Cat 7 kabelsGekleurde Cat 7 kabels

Actieve filters

Klaar voor de toekomst met Cat 7 kabels

Met een Cat 7 netwerkkabel ben je écht klaar voor de toekomst. Al onze Cat 7 kabels zijn van 100% koper zodat je altijd de hoogst mogelijke snelheid haalt. De maximale snelheid van een Cat 7 UTP netwerkkabel is namelijk 10.000 Mbit met een bandbreedte van 600 Mhz, ruim voldoende voor de veeleisende thuisgebruiker, maar ook zeker genoeg voor professioneel gebruik.

Alleen de beste Cat 7 kabels

Je vind bij ons een klein assortiment Cat 7 netwerkkabels, dat komt omdat we alleen voor de beste kabels gekozen hebben. Als gebruiker van een Cat 7 netwerkkabel is snelheid namelijk je uitgangspunt, het zou raar zijn om Cat 7 kabels aan te bieden waar je niet de hoogst mogelijke snelheid kunt halen.

Om deze reden zijn al onze Cat 7 kabels gemaakt met een 100% koperen kern. Koper geleid beter dan een kern van CCA (aluminium met een laagje koper erop). Dankzij deze koperen kern kun je met een Cat 7 kabel snelheden tot 10.000 Mbit (10 Gbit!) halen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de aangesloten apparatuur deze snelheden ook ondersteund.

Is Cat 7 niet overdreven?

Dat rijmt, vonden we leuk :-) Maar om echt antwoord te geven op de vraag: In veel gevallen wel. De meeste apparatuur heeft namelijk helemaal geen 10.000 Mbit aansluiting. Je kunt een Cat 7 kabel natuurlijk wel gewoon gebruiken bij een lagere snelheid. De connectoren op een Cat 7 netwerkkabel zijn namelijk gelijk aan die van een Cat 8, Cat 6 of Cat 5e UTP kabel.

Veel gebruikers van Cat 7 kabels kiezen deze om alvast klaar te zijn voor de toekomst. Vooral kabels die op lastige plaatsen liggen wil je niet snel weer moeten vervangen. En hoewel we verwachten dat Cat 6 nog lange tijd voldoende zal zijn voor thuisgebruik kunnen we niet ontkennen dat je met een Cat 7 kabel meer toekomstbestendig bent.

Wil je toch kiezen voor een goed alternatief voor een iets lagere prijs? Kies dan een Cat 6 netwerkkabel. Je kunt deze ook bestellen met een 100% koperen kern. De maximale snelheid is dan wel 1000 Mbit, maar voor veel thuissituaties nog steeds ruim voldoende.

Twijfel je over een Cat 7 kabel?

Heb je twijfels over de aanschaf van jouw Cat 7 netwerkkabel? Neem gerust contact met ons op, we bespreken de opties graag met je. Het is ook goed om te weten dat je jouw gewenste Cat 5 kabel veilig online in onze webshop kunt bestellen. Voldoet je kabel niet, dan kun je deze binnen 30 dagen retourneren.

Voordelen van een Cat 7 netwerkkabel
 Cat 7 netwerkkabels hebben een hoge doorvoersnelheid.
 Cat 7 kabel is zeer geschikt voor toekomstig gebruik.
 Je kunt Cat 7 UTP in verschillende lengtes bestellen.
Nadelen van een Cat7 kabel
 Cat 7 kabel is duurder dan Cat 6 of Cat 5e.
Cat 8 kabel heeft een nog hogere snelheid.
Cat 7 is lang niet altijd noodzakelijk.