• Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Displayport kabels

Displayport kabels

In deze categorie vind je al onze displayport kabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: Resolutie tot 4KResolutie tot 8KDisplayport naar DVI kabelsDisplayport naar HDMI kabels

Actieve filters

Verschillende versies Diplayport

De ontwikkeling van de displayport staat natuurlijk niet stil. Dit resulteert in verschillende versies van de techniek waarbij elke keer weer verbeteringen zijn doorgevoerd. Onderling zijn de verschillen soms klein, let daarom goed op welke versie jij nodig hebt.

Displayport versie 1.1

De eerste versie van de displayport is versie 1.1. Voor de niet veeleisende gebruiker is deze techniek overigens prima. Met een maximale resolutie van 4K bij 30 Hz, of 1080p bij 60 Hz kun je hier voor eenvoudig computergebruik prima mee uit de voeten. De displayport versie 1.1 heeft een doorvoersnelheid van 6.48 Gbit per seconde. Omdat deze toch wel oude versie niet veel gebruikt wordt hebben we er voor gekozen deze niet meer aan te bieden. Je kunt immers beter voor hetzelfde geld een nieuwere versie kopen.

Displayport versie 1.2

Bij versie 1.2 zijn enkele veranderingen doorgevoerd. Zo is de maximale refresh rate bij een 4K resolutie verhoogt naar 60 Hz, de full HD resolutie kan bij deze versie op maximaal 144 Hz bekeken worden. Displayport versie 1.2 heeft een doorvoersnelheid van 21.6 Gbit per seconde. Daarnaast biedt deze versie de mogelijkheid om meerdere beeldschermen te koppelen via één displayport op je computer of laptop. Dit heet "Daisy Chain". Ideaal natuurlijk wanneer je op meerdere schermen tegelijk wilt werken, of een projector wilt aansturen. In ons assortiment vind je diverse Displayport V1.2 kabels.

Displayport versie 1.3

Dit is de eerste versie die ook 8K video ondersteund en wel bij een refresh rate van 60 Hz. Daarnaast is de refresh rate van 4K verhoogt naar 120 Hz, dat kan allemaal dankzij de doorvoersnelheid van 32.4 Gbit per seconde. Dankzij de hoge verversingssnelheid kun je met deze versie heel goed games spelen. Ook Displayport 1.3 ondersteund Daisy Chain, net als versie 1.2. Omdat het prijsverschil met Displayport versie 1.4 kabels zeer gering is bieden we geen versie 1.3 aan.

Displayport versie 1.4

De laatste en daarmee dus ook beste versie van de Displayport is versie 1.4. Qua resolutie is deze versie gelijk aan Displayport v1.3: 8K bij 60 Hz, 4K bij 120 Hz. Ook daisy chain wordt door deze versie ondersteund. Nieuw bij Displayport 1.4 is de ondersteuning voor DSC (Display Stream Compression) en HDR (High Dynamic Range). DSC zorgt ervoor dat beelden gecomprimeerd verstuurt kunnen worden zonder enig kwaliteitsverlies, op die manier heb je minder bandbreedte nodig voor dezelfde kwaliteit beeld. DSC maakt het dan ook mogelijk om een Displayport beeldscherm aan te sluiten op een USB aansluiting. HDR is een techniek die kleuren op je beeld nog mooier maakt, door deze functie zie je details beter en worden lichte en donkere delen nog mooier weergegeven.

Versie Max. resolutie Bandbreedte
Displayport 1.1 4K 30 Hz, 1080p 60Hz 6.48 Ghz
Displayport 1.2 4K 60 Hz, 1080p 144Hz 21.6 Ghz
Displayport 1.3 8K 60 Hz, 4K 60 Hz 32.4 Ghz
Displayport 1.4 8K 60 Hz, 4K 60 Hz 32.4 Ghz

Wat is de mini Displayport?

Eigenlijk zoals de naam al zegt: een kleinere variant van de Displayport. Deze variant vind je vooral op kleinere apparaten zoals laptops. De aansluiting neemt immers minder ruimte in dan zijn grote broertje. De mini displayport is ook gewoon geschikt voor hoge resoluties en voor het versturen van audio en video. Net als bij de gewone Displayport kabels zijn er ook kabels van mini Displayport naar HDMI, DVI of VGA.

Van Displayport naar HDMI, DVI of VGA, kan dat?

Dat kan zeker, het is mogelijk om een Displayport uitgang aan te sluiten op een HDMI, DVI of VGA ingang. Bij sommige kabels kun je deze ook andersom gebruiken (bijvoorbeeld van een HDMI uitgang naar een Displayport ingang). Let er dus goed of de gewenste kabel geschikt is voor jouw toepassing.

Displayport naar HDMI

Een veelgebruikte aansluiting is HDMI, het kan dus goed zijn dat jouw beeldscherm of TV wel een HDMI ingang heeft, maar jouw computer een Displayport. Om je beeldscherm dan aan te sluiten heb je een Displayport naar HDMI adapter of kabel nodig. Nadeel van de extra adapter is de ruimte die je daarvoor nodig hebt achter je computer. Het is natuurlijk ook een extra punt waar signaalverlies kan optreden. Om deze reden raden we eigenlijk altijd de Displayport naar HDMI kabel aan.

Let er wel op dat de Displayport naar HDMI adapters en kabels niet andersom werken. Je kunt dus wel een HDMI beeldscherm aansluiten op jouw Displayport, maar geen Displayport beeldscherm op een HDMI uitgang.

Displayport naar DVI

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw beeldscherm een DVI aansluiting heeft, maar jouw computer al beschikt over een Displayport. Je hebt dan een Displayport naar DVI omvormer nodig. Deze omvormers kun je vinden in de vorm van een kleine adapter of als kabel. Bij de adapter versie gebruik je een gewone DVI kabel (met beide zijden een DVI aansluiting), de adapter vormt jouw Displayport dan om tot een DVI poort. Nadeel van deze extra adapter is eventueel signaalverlies en de extra ruimte die je achter jouw PC nodig hebt. 

Om het eenvoudiger te maken kun je kiezen voor een Displayport naar DVI kabel. Deze heeft een Displayport aansluiting aan de ene zijde en een DVI aansluiting aan de andere zijde. Je hebt dan geen extra adapter meer nodig. Let er wel op dat je deze kabel slechts één kant op kunt gebruiken. Je kunt dus alleen een beeldscherm aansluiten met een DVI ingang op een Displayport uitgang van je computer, andersom lukt niet.

Displayport naar VGA

Je kunt met een Displayport naar VGA kabel een beeldscherm (of projector) met een VGA aansluiting op je computer met Displayport uitgang aansluiten. Let er wel op dat deze kabels slechts één kant op werken (dus alleen van Displayport naar VGA). De omvormer van digitaal naar analoog is ingebouwd in de kabel en heeft geen externe voeding of driver nodig. Je kunt dus deze kabel eenvoudig gebruiken om je beeldscherm met VGA aansluiting aan te sluiten op een Displayport.

Displayport kabel