Filteren op

Kleur  

Kleur

Lengte  

Lengte

Versie  

Versie

Ader  

Ader

Connector A zijde  

Connector A zijde

Connector B zijde  

Connector B zijde

Type  

Type

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

VGA kabels

VGA kabels

In deze categorie vind je al onze VGA kabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: VGA kabelsDisplayport naar VGAHDMI naar VGAUSB-C naar VGA

Actieve filters

De beste VGA kabel

VGA staat voor Video Graphics Array en is een veel gebruikte standaard voor het weergeven van beelden vanaf de computer op de monitor. VGA is al een relatief oude techniek en de beeldtechniek is analoog. Mede hierdoor is VGA in de afgelopen jaren vervangen door modernere technieken zoals DVI, HDMI en Displayport.

Kwaliteit VGA kabel heel belangrijk

Omdat VGA een relatief oude techniek is, is de signaaloverdracht analoog. De kwaliteit van de kabel is daarbij zeer belangrijk. Een lage kwaliteit kabel of slechte connectie tussen de stekker en je apparaat zorgt direct voor een lagere beeldkwaliteit, kleurverschil of strepen. Kies daarom alleen voor de hoge kwaliteit VGA kabels zoals wij die aanbieden.

Geen audio via VGA kabel

Een VGA kabel is alleen geschikt voor beeldoverdracht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld HDMI kun je via een VGA kabel geen audio versturen. Als jouw beeldscherm ingebouwde luidsprekers heeft moet je deze dus met een aparte kabel aansluiten. Je kunt hiervoor in de meeste gevallen een audio kabel met 3.5 mm jack gebruiken. Controleer dit echter goed voordat je de kabel aanschaft.

Lengte VGA kabel

Omdat het signaal via VGA kabels analoog is heeft de kwaliteit van de kabel, maar ook de lengte van de VGA kabel invloed op de kwaliteit van het beeld. We adviseren daarom om de lengte van je VGA kabel te beperken tot wat noodzakelijk is. Een afstand van circa 20 meter moet te overbruggen zijn, mits de kabel van goede kwaliteit is en er weinig storingsbronnen in de buurt van de kabel zijn. Als je een langere afstand wilt overbruggen zul je hier een versterker moeten toevoegen.

Van Displayport/DVI naar VGA

Er zijn verschillende adapters en kabels te verkrijgen om een VGA beeldscherm of VGA projector aan te sluiten op bijvoorbeeld een Displayport, HDMI poort of DVI aansluiting.

Displayport naar VGA kabel

Heeft jouw computer al een Displayport, maar je monitor nog een VGA aansluiting? Gebruik dan een Displayport naar VGA kabel (je kunt deze niet andersom gebruiken). Met deze adapterkabel sluit je een apparaat met VGA ingang aan op een Displayport van bijvoorbeeld je computer of laptop.

DVI naar VGA kabel

Heeft jouw computer een DVI uitgang, maar wil je hierop een VGA monitor aansluiten? Dan kun je een DVI naar VGA adapter gebruiken. Deze adapter zorgt er voor dat je een VGA kabel kunt aansluiten op de DVI uitgang van jouw computer. Op dit moment zijn er helaas nog geen DVI naar VGA kabels beschikbaar.

Koop je VGA kabel voordelig online

Je kunt in onze webshop een ruim assortiment VGA kabels vinden. Je kunt de gewenste VGA kabel of adapter eenvoudig online bestellen en veilig betalen zoals jij wilt (zowel vooraf als achteraf). Past je VGA kabel toch niet, of is hij net te kort? Dan kun je hem binnen 30 dagen, mits in nieuwstaat, naar ons retourneren.

Heb je vragen over de juiste VGA kabel of adapter? Neem dan gerust contact met ons op. Onze product experts helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.