Filteren op

Versie  

Versie

Afscherming  

Afscherming

Aantal in verpakking  

Aantal in verpakking

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

RJ45 stekkers

RJ45 stekkers

In deze categorie vind je al onze RJ45 stekkers. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste RJ45 connector niet kunt vinden.

Snel filteren: 10 stuks in verpakking100 stuks in verpakkingGeschikt voor Cat 5eGeschikt voor Cat 6

Actieve filters

RJ45 koppelstuk - Cat 5e

Met dit voordelige koppelstukje verbind je eenvoudig twee netwerkkabels. Dit koppelstuk is van kunststof en niet afgeschermd. Geschikt voor Cat 5e kabels.

Prijs € 1,99 Incl. BTW
Bekijk details
Op werkdagen vóór 16:00 besteld, volgende dag bezorgd

Wat is een RJ45 stekker?

De RJ45 connector gaat vooral door het leven als "netwerk stekker", "UTP stekker" of "internetkabel stekker". De officiële naam is echter RJ45 connector (of stekker). Dit is de standaard aansluiting voor alle netwerkkabels (behalve Cat 8.2 kabels). Een RJ45 stekker heeft altijd 8 pennetjes voor het invoeren van 8 aders vanuit je internet kabel.

Welke RJ45 stekker heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van het type kabel wat je gebruikt. Onze kabels op rol hebben allemaal een harde kern, je vind hier dus alleen stekkertjes die geschikt zijn voor gebruik met een harde kern. Daarnaast kun je kiezen uit:

Unshielded

Unshielded betekent letterlijk: niet afgeschermd. Deze stekkers hebben geen metalen afscherming en worden dus vooral gebruikt bij UTP kabels.

Shielded

Sielded betekent: Afgeschermd. Deze netwerkstekkers hebben een metalen afscherming en worden vooral gebruikt voor SF/UTP of S/FTP kabels.

Naast de afscherming is het ook belangrijk om een stekker te kiezen die geschikt is voor de kabel die je gebruikt. Een Cat 5e kabel is anders dan een Cat 6 kabel. Daarnaast moet een Cat 6 stekker meer data kunnen doorvoeren. Kies dus de geschikte RJ45 connector bij de juiste categorie netwerkkabel.

RJ45 koppelstuk

Wil je twee netwerkkabels aan elkaar zetten? Dan heb je daarvoor een koppelstuk nodig. Je kunt twee dezelfde RJ45 stekkers immers niet in elkaar klikken. Een UTP koppelstuk bestaat uit een blokje waar je beide netwerkkabels in kunt steken zodat er een goede verbinding zonder signaalverlies ontstaat. Ook bij koppelstukjes is het van belang dat je de juiste categorie en afscherming kiest.