• Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Actieve filters

Alleen de beste audiokabels

Voor de overdracht van geluid wil je natuurlijk alleen het allerbeste. Daarom vind je in ons assortiment een ruim aanbod audio kabels van hoge kwaliteit. Een slechte kabel of verbinding zorgt direct voor ruis of verstoring van hoge/lage tonen. Heb je hier last van? Controleer dan of de kabel die jij gebruikt nog goed is.

Zo weet je waarom je audio verbinding niet goed is

Het nadeel van elektronica is dat het vroeg of laat altijd kapot gaat. Meestal op een moment waarop het helemaal niet handig is. Heb je problemen met het geluid en vraag je je af wat er kapot is? We kunnen natuurlijk niet bij je binnen kijken, maar wel een aantal tips geven.

Tip 1: Controleer alle kabels

Dat lijkt misschien gek, meestal horen we: "maar ik heb er helemaal niet aan gezeten". Maar toch blijken veel storingen veroorzaakt te worden door slechte of kapotte kabels, of een slechte verbinding (bijvoorbeeld een los zittende stekker). Controleer daarom stap voor stap alle aansluitingen. Haal de stekkers even los om te kijken of ze nog goed schoon zijn en plaats ze netjes terug. Controleer eventueel ook de volledige kabel, het kan natuurlijk zijn dat deze eens in de knel gezeten heeft.

Tip 2: Controleer apparatuur

Controleer je apparatuur, dit doe je door ze zoveel mogelijk los van elkaar te gebruiken. Als jouw audio vanuit de TV, via een omvormer naar een versterker en vervolgens naar een actieve subwoofer met aangesloten luidsprekers gaat zijn er onderweg veel stappen die mis kunnen gaan. Controleer eerst of er nog wel een audio signaal uit je TV komt en controleer daarna elke stap afzonderlijk.

Tip 3: Opnieuw aansluiten

Soms zie je gewoon door de bomen het bos niet meer. Ergens is iets verkeerd gegaan, maar je hebt geen idee waar. Het kan dan slim zijn om alle audio kabels (en eventueel andere kabels) los te halen en stap voor stap weer opnieuw aan te sluiten. Vaak zul je zien dat het dan opeens wel weer werkt.

Werkt het na al deze tips nog steeds niet? Dan kun je overwegen om eerst je audio kabels te vervangen. Dit is voordeliger dan nieuwe apparatuur en je sluit daarmee uit dat het probleem in de bekabeling zit.

Op zoek naar optische audio kabels?

In deze categorie vind je geen optische geluidskabels, we hebben deze ondergebracht in een aparte categorie. De zogenoemde Toslink kabels bieden een betere storingsvrije geluidsoverdracht tussen twee apparaten met een optische uitgang/ingang. Als je de mogelijkheid hebt om een Toslink optische audio kabel te gebruiken raden we dit zeker aan.

Bekijk alle optische kabels hier

Hoe kies ik de juiste audiokabel?

Er zijn voor audio nogal wat verschillende aansluitingen. Alleen de jack aansluiting (ook wel koptelefoon aansluiting genoemd) heeft drie standaard maten (2.5, 3.5 en 6.35 mm). Daarnaast zijn er nogal wat verloopkabels, bijvoorbeeld van 3.5 mm jack naar 2.5 mm jack, of van 3.5 mm jack naar RCA.

Zodra je de juiste aansluitingen gekozen hebt is het tijd om te bepalen welke lengte je nodig hebt. We adviseren eigenlijk altijd, bij elk type kabel en dus ook bij audio kabels, om nooit een veel te lange kabel te gebruiken. Soms ontkom je er niet aan omdat kabels nou eenmaal in standaard afmetingen komen. Een te lange audio kabel is zonde van de hogere aanschafprijs en zonde van eventueel signaalverlies.

Hulp nodig bij het kiezen van een audiokabel?

Kunnen we je helpen bij het kiezen van de juiste audiokabel? Neem dan gerust contact met ons op, onze productexperts helpen je graag. Je kunt eventueel ook foto's van je aansluitingen naar ons mailen, dan kunnen we meestal direct zien welke audiokabel jij nodig hebt.

Audiokabels