Filteren op

Lengte  

Lengte

Connector A zijde  

Connector A zijde

Connector B zijde  

Connector B zijde

Type  

Type

 • Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

Composiet kabels

Composiet kabels

In deze categorie vind je al onze composiet kabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: Composiet audio kabelComposiet audio/video kabel

Actieve filters

Wat is composiet?

Composiet is eigenlijk de oude analoge variant van HDMI. Je vind composiet aansluitingen vooral op oudere televisies (maar ook nog steeds bij nieuwere TV's vind je soms een composiet aansluiting). De tulp stekker zoals we hem in Nederland noemen is al in 1940 op de markt gebracht door de Radio Corporation of America. Daar komt ook de benaming RCA stekker vandaan.

Met een composiet kabel kun je met drie stekkers zowel stereo audio als video overbrengen van bijvoorbeeld een videorecorder naar de TV. Composiet kabels kennen drie kleuren stekkers:

- Geel voor video (CVBS)
- Rood voor audio rechts
- Wit voor audio links

Er zijn ook kabels voor 5.1 audio, er zijn dan meer kleuren, maar deze zijn afhankelijk van de fabrikant (mogelijkheden zijn groen, blauw, paars, zwart, oranje of beige).

Een composiet video kabel heeft slechts één stekker (de gele) en is dus enkel voor video. Een composiet audio kabel heeft twee stekkers (rood en wit) en is alleen voor audio. Een composiet AV (audio video) kabel is geschikt voor zowel audio als video en heeft daarom drie stekkers aan iedere zijde.

Tulpsekkers & RCA stekker

Een composiet kabel is altijd voorzien van RCA stekkers. In Nederland noemen we deze connector ook wel "tulp stekker". Een andere benaming voor de RCA connector is cinchstekker. Bij alle drie gaan we uit van dezelfde aansluiting, namelijk die van een composiet kabel.

Verloopkabel van composiet naar jack audio

Om bijvoorbeeld een smartphone of ander apparaat met jack aansluiting te verbinden met een composiet ingang van een TV of radio kun je een verloopkabel gebruiken. Een verloopkabel maakt van je composiet audio ingang een jack audio ingang. Dit natuurlijk zonder het signaal te vervormen of te verstoren.

Jouw composiet kabel snel in huis

Na bestelling wil je jouw composiet kabels met RCA aansluiting natuurlijk snel in huis hebben. Daarom heb je je bestelling de volgende dag al in huis als je op werkdagen voor 17:00 bij ons besteld. We moeten het product dan natuurlijk wel op voorraad hebben.

Is je composiet kabel toch niet de juiste? Dan mag je deze binnen 30 dagen, mits in nieuwstaat, naar ons retourneren. Je krijgt dan natuurlijk het aankoopbedrag van ons terug.

Composiet kabels