BNC naar RCA kabels

BNC naar RCA kabels

In deze categorie vind je al onze BNC naar RCA kabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Bekijk ook: BNC kabelsCamerabewaking kabelsBNC naar RCA verloopstukjes

We hebben helaas geen producten gevonden, neem gerust contact met ons op als je vragen hebt

Zoek opnieuw

Handig: BNC naar RCA kabel

Het signaal van apparaten met een BNC aansluiting is vaak gelijk aan het signaal van apparaten met een RCA ingang of uitang. Je kunt dan een BNC kabel gebruiken en een BNC naar RCA verloopstukje, maar je kunt ook direct voor de juiste kabel kiezen. Een BNC naar RCA kabel heeft aan de ene zijde een BNC stekker en aan de andere zijde een RCA stekker.

Wat is BNC?

Bns staat voor "Bayonet Neill Concelman" en is vermoend naar de uitvinder ervan. Groot voordeel van de BNC stekker is he vastdraaien op het apparaat. Door deze uitvinding zitten BNC stekkers goed vast op het apparaat en ontstaat er nagenoeg signaalverlies of storing door loszittende connectoren. Ook beschadigingen van aansluitingen of kabels worden hier groot en deels mee voorkomen.

De BNC stekker is eigenlijk alleen geschikt voor coaxkabels, daarom wordt hij veelvuldig gebruikt bij camerabewaking, audio apparatuur of. Er is een mannelijke en een vrouwelijke variant van de BNC aansluiting.

Wat is RCA?

RCA staat voor "Radio Corporation of America" en is in 1940 daar ontwikkeld. In Nederland kennen we deze aansluiting vooral als "tulp stekker". Veel TV's zijn uitgevoerd met een RCA (tulp) ingang voor bijvoorbeeld video of audio. Composiet kabels hebben aan beide zijden één of meerdere RCA stekkers.