• Beoordeel ons en win

 • Banner

  icon

  Gratis verzenden

  vanaf € 30 - Anders: € 3,95


  icon

  Niet de juiste kabel?

  We hebben 30 dagen bedenktijd

USB 3.0 kabels

USB 3.0 kabels

In deze categorie vind je al onze USB 3.0 kabels. Gebruik de filters om gericht te zoeken, of neem contact met ons op als je jouw gewenste kabel niet kunt vinden.

Snel filteren: USB A naar USB B USB A naar micro USB USB verlengkabels USB C kabels

Actieve filters

Wanneer kies je USB 3.0?

USB 3 is de opvolger van USB 2.0 en zo'n 10 keer sneller qua dataoverdracht. USB 3.0 is dus vooral geschikt voor het versturen van veel data. Hierbij kun je denken aan het maken van een backup op een externe schijf, of een video op een USB stick zetten. Dankzij de hoge snelheid van USB 3.0 hoef je niet meer lang te wachten.

USB 3.0 compatibel met USB 2.0

Je kunt alle USB 2.0 apparaten ook aansluiten op een USB 3.0 poort. Je kunt hiervoor gewoon een USB 2 kabel gebruiken, maar in de meeste gevallen voldoet een USB 3 kabel ook. Er zijn echter twee uitzonderingen:

USB 3 B stekker

Deze stekker is groter dan de USB B stekker bij voorgaande USB versies. Dit is nodig om de hoge snelheid goed te kunnen verwerken (er zitten meer pennetjes in de stekker). Een USB 3.0 B stekker past dus niet in een USB 2.0 B aansluiting. In dit geval moet je dus kiezen voor een USB 2 kabel met B connector.

Micro USB stekker bij USB 3

Ook de micro USB stekker is groter geworden door het toevoegen van extra pennetjes. Hierdoor past de USB 3.0 micro USB stekker niet meer in een USB 2 micro USB aansluiting. Net als bij de B stekker kun je in dit geval wel een USB 2.0 kabel gebruiken.

USB 3.0 hub

Met een USB hub kun je het aantal USB poorten van jouw computer uitbreiden. Alle apparaten die worden aangesloten op een USB hub delen dan wel de snelheid van één USB poort, maar bij een USB 3 hub ligt de snelheid vaak al dermate hoog dat je hier niet veel van merkt. De USB kabels sluit je bij een hub eenvoudig en op dezelfde manier aan als bij je computer.

Bekijk al onze USB hubs hier

USB 3.0 kabels - Micro USB