We geven bij onze kabels aan hoe lang ze zijn, dit vind je terug bij de specificaties van een kabel, maar je kunt er ook op zoeken bij de productcategorieën op onze website. Dit doe je door resultaten te filteren en de gewenste te selecteren.

Hoe meten we de lengte van een kabel

De lengte van kabels wordt altijd gemeten inclusief de stekkers aan beide zijden. Als er geen stekkers aan een kabel zitten tellen die natuurlijk ook niet mee. Je dient er bij het bepalen van de juiste lengte dus rekening mee te houden dat je een klein deel van de lengte verliest door de stekker die aan de kabel zit.

Hoe bepaal je de juiste lengte van een kabel?

Simpelweg door te meten. Gebruik bijvoorbeeld een rolmaat om de afstand die de kabel moet overbruggen te meten. Houdt ook rekening met eventuele bochten of hoeken waar de kabel langs moet. We houden zelf bij de aansluiting zo'n 20-50 cm (afhankelijk van het type kabel) extra speling.

Houd er ook rekening mee dat een enkele kabel vaak minder ruimte nodig heeft en een kortere afstand kan afleggen dan een bos kabels (sommige kabels moeten dan de "buitenbocht" nemen in hoeken.

Maximale lengte van een kabel

Sommige kabels hebben een maximale lengte omdat het signaal anders te zwak wordt. De maximale lengte verschilt per kabel of wat je er exact mee gaat doen. Bij de categorieën van kabels geven we aan wat de maximale lengte is. Heb je vragen of twijfel je ergens over? Neem dan gerust contact met ons op.

Kabels niet zelf inkorten

Het wordt afgeraden om kabels zelf in te korten, uitzondering zijn natuurlijk de kabels op rol waar geen connector aan zit. Kabels met een gegoten stekker zijn niet gemaakt om zelf in te korten. Als je deze doorknipt vervalt alle garantie, maar daarnaast kun je ook nagenoeg nooit een nieuwe stekker aan een doorgeknipte kabel zetten.

Kabellengte is vooral van toepassing bij:NetwerkkabelsHDMI kabelsVGA kabelsUSB kabelsSmartphone kabels